12 februari 2021

Vanaf 2021 verplichte dodehoekmarkering in Frankrijk!

Sinds 1 januari 2021 werd het verplicht voor alle zware voertuigen die zich begeven op het Franse grondgebied om een waarschuwingsinrichting aan te brengen. Deze dodehoekmarkering moet bij vrachtwagens, passagiersvoertuigen en hun aanhangwagens aangebracht worden aan zowel de achterkant, als de zijkanten.

 

Op 17 november 2020 werd een decreet gepubliceerd voor de wijziging van de wegcode. Dit decreet trad effectief op 1 januari 2021 in werking. Belangrijk is dat deze wijziging als verkeersregel is ingevoerd. Zo moeten alle voertuigen van meer dan 3,5 ton die deelnemen aan het verkeer in Frankrijk deze stickers of borden dragen. Enkel landbouw-, bosbouw- en winterdienstvoertuigen zijn vrijgesteld van deze nieuwe verkeersregel.

 

Het blijft voorlopig twijfelachtig hoe streng er zal opgetreden worden bij het niet naleven van deze nieuwe regel. Er werden namelijk geen overgangsmaatregelen voorzien, de verkeersregel ging meteen in op 1 januari. Wanneer men deze verplichting niet nakomt zal men bestraft worden met een boete van Klasse 4.

 

Het is dus aangeraden vrachtwagens, passagiersvoertuigen en hun aanhangwagens zo snel mogelijk conform de wetgeving uit te rusten. Geen flauw idee waar je deze dodehoekmarkeringen kan verkrijgen? Gelukkig hebben wij ons voorbereid op de invoering van deze verkeersregel om onze klanten te helpen. De stickers zijn uiteraard verkrijgbaar bij Miles in de Pathoekeweg 27, 8000 Brugge.

 

De verplichte markeringen zijn er vooral om zwakke weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, te waarschuwingen voor de gevaren van de dode hoek. Renault Trucks zet al jaar en dag in op veiligheid voor zowel de bestuurder, als de weggebruikers. Het Lane Departure Warning System (LDWS), het Advanced Emergency Braking System (AEBS) en de 4 camera’s van het Roadpad-systeem zijn maar enkele voorbeelden van onze technologieën die veiligheid centraal stellen.

Meer informatie over de nieuwe wetgeving kan via deze link teruggevonden worden. Nog vragen? Contacteer ons vrijblijvend via 050 31 29 21, info@milesbrugge.be of vul ons onderstaand contactformulier in!

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.