13 maart 2023

Sterke commerciële resultaten in 2022 voor ons merk

Stijgende resultaten op de Europese markt

We mogen enorm trots zijn op ons merk! In 2022 zag Renault Trucks een stijging van maar liefst 15% in het aantal gefactureerde voertuigen, met een totaal van 58.967stuks. Ondanks de uitdagingen op een turbulente Europese markt met een verstoorde bevoorradingsketen, heeft Renault Trucks een marktaandeel in het segment van meer dan 16 ton gecreëerd van maar liefst 9,4%. Ook op het gebied van elektrische mobiliteit verstevigen ze hun positie met een aandeel van 24,2% in de inschrijvingen van middelzware en zware elektrische vrachtwagens.

Op de Franse markt heeft Renault Trucks een dominante positie met een marktaandeel van maar liefst 29,4% bij de voertuigen met meer dan 16 ton en een marktaandeel van 75% bij de middelzware elektrische voertuigen. Ook in België en Luxemburg doen ze het goed met een marktaandeel van 8,5% voor voertuigen zwaarder dan 6 ton en een marktaandeel van 68% bij de middelzware trucks.

Een belangrijke speler in de wereld van duurzame mobiliteit

Renault Trucks was in 2022 een belangrijke speler in de wereld van koolstofvrije mobiliteit. Ze waren een vertrouwde partner voor tal van transportbedrijven en gemeenten in hun overstap naar elektrische voertuigen. Zo kondigde XPO in Frankrijk aan dat ze 100 elektrische vrachtwagens zullen bestellen bij Renault Trucks en ook Barcelona schafte 73 elektrische vrachtwagens van Renault Trucks aan voor de inzameling van afval en reiniging van de openbare weg. Zelfs Coca-Cola gebruikt 30 elektrische vrachtwagens voor leveringen over de laatste kilometer in België. Als laatste nam ook Sepur recent 19 Renault Trucks E-Tech D Wide in gebruik om het huishoudelijk afval van alle inwoners van het 13e arrondissement van Parijs op te halen. We mogen best trots zijn op deze resultaten, deze elektrische vrachtwagens hebben samen al 4 miljoen kilometer afgelegd, wat resulteert in een besparing van 3.200 ton CO2.

Renault Trucks heeft als doel om tegen 2030 de helft van hun verkoop te realiseren met volledig elektrische voertuigen. Bovendien zullen ze tegen 2040 enkel nog vrachtwagens verkopen die geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Hiermee tonen ze hun inzet voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen aan. Wij zijn alvast fan van deze ecologische vooruitzichten!

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.