29 maart 2021

Renault Trucks gaat volledig elektrisch!

Renault Trucks draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en besliste om groene objectieven te stellen voor de onderneming. Het wil tegen 2025 10% van de totale verkoop van voertuigen uit elektrische wagens halen. Tegen 2030 moet dat 35% zijn om zo in 2040 alleen nog maar voertuigen die vrij zijn van fossiele brandstoffen te leveren.

 

Om deze doelstellingen tot een goed einde te brengen zal elk model uit het aanbod van Renault Trucks vanaf 2023 ook elektrisch te verkrijgen zijn. Daarom doet de vrachtwagenproducent een aantal grote investeringen. Vorig jaar opende de fabriek in Blainville-sur-Orne. Daar startte de productie in maart 2020 van de tweede generatie Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. en Master Z.E.

 

Binnen de onderneming zette Renault Trucks een verkooporganisatie op die zich enkel en alleen bezighoudt met elektrische mobiliteit. Zo wil het de klanten helpen met het elektrificeren van hun transport en logistiek. Ook blijft de fabrikant investeren in het diversifiëren van de voertuigen gericht op de verschillende toepassingen. Vanaf 2023 zal er een elektrische Renault Truck zijn voor zowel de bouw, distributie als lange afstand.

 

Naast enkele strategische partnerschappen met onder meer Volvo Energy, Volvo Group zelf en Samsung SFI voor de ontwikkeling van batterijen zal het ook investeren in een eigen ontwikkelingscentrum. De X-Tech Arena in Lyon zal vanaf 2023 de energietransitie kunnen ondersteunen als gloednieuw R&D-centrum.

 

Last but not least zal Renault Trucks zijn klanten een totaaloplossing aanbieden. De totale transportoplossing zal niet alleen bestaan uit de vracht- of bestelwagens, maar ook uit het optimaliseren van energie, accu’s, herstellingen, onderhoud, financiering, verzekeringen en het installeren van laadvoorzieningen. Met deze all-in service wil Renault Trucks de klant zo veel mogelijk ontzorgen en bijstaan in de transitie naar duurzame mobiliteit.

 

Wil jij meer weten over de vergroening van jouw onderneming? Bij Miles Brugge staan we paraat om jou te begeleiden! Contacteer ons vrijblijvend via 050 31 29 21, info@milesbrugge.be of vul ons contactformulier in via deze link.

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.