11 december 2020

Renault Trucks en Carlsberg Groep slaan de handen in elkaar voor CO2-neutraal transport.

Dinsdag 24 november 2020 werd een historische dag voor Renault Trucks en Carlsberg Groep. Op deze dag werden de sleutels van een D Wide Z.E. door de President van Renault Trucks, Bruno Blin, afgeleverd aan Thomas Amstutz, de CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van Carlsberg Groep.

 

Deze Renault D Wide Z.E. is de eerste van 20 voertuigen die zullen geleverd worden aan Feldschlösschen. Met de levering van 20 volledig elektrische vrachtwagens maken Renault Trucks en Carlsberg Groep een statement voor CO2-neutrale distributie. Hiermee willen ze tonen dat het vandaag al mogelijk is om deze alternatieven voor grootschalige distributie in te zetten.

 

De Renault D Wide Z.E. modellen in 26-tons uitvoering zijn gekwalificeerd om in lage emissiezones (LEZ) te werken, worden 100% geproduceerd door Renault Trucks en hebben een actieradius tot 200km. Onder de motorkap vinden we twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW met een maximaal koppel van 850 Nm. Verder heeft de D Wide Z.E. lithium-ion batterijen als energieopslag en een maximaal koppel van 28 kNm op de achteras.

 

Feldschlösschen is het eerste bedrijf in Zwitserland en bij uitbreiding Europa dat deze elektrische vrachtwagens gebruikt voor het transport van dranken. Niet alleen is hun doel om pionier te zijn in de ontwikkeling van bieren en dranken, maar ook de distributie er van en in de bescherming van het klimaat. Dit is onder andere reeds zichtbaar in het najagen van de doelstellingen van hun ‘Together Towards ZERO’-duurzaamheidsstrategie.

 

Naast de D Wide Z.E. biedt Renault Trucks een uitgebreid assortiment 100% elektrische voertuigen van 3,1 tot 27 ton. Elk bedrijf die zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen kan bij Renault Trucks terecht voor elektrische vrachtwagens die in serie worden geproduceerd en af fabriek afgeleverd worden.

 

Wil jij ook CO2-neutraal rondrijden en zit je nog met vragen? Bij Vansteeland Brugge staan we klaar om jouw vragen te beantwoorden! Contacteer ons vrijblijvend via 050 31 29 21, info@vansteelandbrugge.be of vul ons contactformulier in op https://milesbrugge.be/contact/.

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.