29 oktober 2021

Renault Trucks breidt het aanbod elektrische trucks uit!

Steeds meer chauffeurs kiezen voor een elektrisch voertuig voor hun stedelijke verplaatsingen, iets wat we ook zien binnen de distributiesector. Hierdoor ontstaat een nieuwe vraag naar vrachtwagens afgestemd op dit soort transport. Daarom versterkt Renault Trucks haar aanbod elektrische vrachtwagens door een nieuwe elektrische truck te introduceren in combinatie met enkele nieuwe opties.

De 19 ton zware Renault Trucks D Wide Z.E. is de laatste nieuwe aanwinst binnen de familie van elektrische vrachtwagens, waarbij de trucks van 16 en 26 ton in productie zijn sinds 2020. De productie van deze elektrische vrachtwagen zal net als zijn lichtere en zwaardere variant plaatsvinden in de fabriek van Blainville-sur-Orne. Met deze truck komt Renault Trucks tegemoet aan de behoeften van klanten die actief zijn in de stedelijke distributie.

Maar de introductie van deze nieuwe truck is niet de enige nieuwigheid. Renault Trucks heeft een nieuw systeem ontworpen om de efficiëntie te verhogen van elektrische trucks met een opgebouwde koelcel. Alle nieuwe D Wide Z.E. trucks zullen vanaf nu voorzien zijn van een extra connectie waarbij de energie voor het koel houden van de koelcel rechtstreeks van de 600V batterij zal komen.

Deze innovaties dragen bij aan het doel van Renault Trucks om het wegtransport verder te elektrificeren. Door een breder aanbod aan elektrische vrachtwagens zullen meer chauffeurs kunnen overschakelen op een duurzamere manier van transport. Doordat deze trucks pollutievrij en haast geluidloos zijn, mogen ze bovendien ook in lage emissiezones en tijdens de nacht door het centrum rijden. Het is dus zonder twijfel dat we kunnen zeggen dat Renault Trucks zich verder zal ontwikkelen om een duurzamer transport mogelijk te maken.

Kom je graag meer te weten over deze veranderingen of ben je gewoon nieuwsgierig naar het volledig aanbod vrachtwagens van Renault Trucks? Neem dan vrijblijvend contact op via 050 31 29 21 of info@milesbrugge.be.

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.