30 maart 2022

Renault Trucks gaat volop voor elektrisch!

Afgelopen maand onthulde Renault Trucks hun ambities op het gebied van elektrische mobiliteit en kondigde hiermee de uitbreiding van hun gamma elektrische trucks aan. Zo wil het merk niet enkel een ruimer aanbod voor chauffeurs, maar willen ze ook een betere ondersteuning geven aan hun klanten.

Dit uitgebreid aanbod en de betere ondersteuning werden omgedoopt tot E-Tech, wat eigenlijk inhoudt dat Renault Trucks transporteurs nog beter wil begeleiden in hun overgang naar CO2-neutraliteit. Het E-Tech-aanbod omvat zowel aan aanbod van elektrische voertuigen met hoge prestaties als een allround ondersteuning van klanten bij hun energietransitie. Dit vanaf de eerste aankoop tot de opvolging van de werking van hun elektrische vrachtwagens.

Sinds 2020 brengt de fabrikant een gamma volledig elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton op de markt. Maar dit aanbod zal nog verder uitgebreid worden in 2023 met de komst van twee nieuwe modellen tot 44 ton: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal vervoer en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouwsector. Zo zorgt het merk er alvast voor dat er een elektrische vrachtwagen is voor elke toepassing. Renault Trucks heeft namelijk heel grote ambities wanneer het aankomt op hun elektrisch aanbod. Het verhoogt zijn ambities en voert de strategie op zodat in 2030 in totaal 50% van de verkoop elektrisch moet zijn. In 2040 zou zelf 100% van de verkoop CO2-neutraal moeten zijn.

Wij willen alvast ons steentje bijdragen om bovenstaande ambities waar te maken. Kom je graag meer te weten over het elektrische aanbod van Renault Trucks of heb je nood aan advies tijdens je zoektocht? Neem dan vrijblijvend contact op via 050 31 29 21 of info@milesbrugge.be, wij helpen je met plezier verder!

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.