17 mei 2022

Meer dan enkel maar elektrische trucks!

Renault Trucks twijfelt niet en zet de elektrische truck voorop de komende jaren. Dit wordt hun prioriteit in de strijd naar een betere toekomst en een duurzamer transport. Het merk blijft inzetten op de ontwikkeling en verkoop van dit steeds groeiende gamma zodat er vanaf 2040 geen nieuwe trucks op diesel of gas meer verkocht zouden worden.

Renault Trucks heeft een duidelijk doel vooropgesteld: het gamma elektrische vrachtwagens stelselmatig uitbreiden komende jaren. Ze zijn er namelijk rotsvast van overtuigd dat dit de toekomst is aangezien dit het beste en meest duurzame alternatief is voor de klassieke vrachtwagens op diesel. De waterstoftechnologie zou namelijk nog niet voldoende op punt staan en ook de beperkte beschikbaarheid van biodiesel of bio-LNG blijft een grote uitdaging.

Om deze doelstelling te realiseren gaat het elektrische gamma van Renault Trucks vanaf nu door het leven onder de naam E-tech. Er zijn al heel wat elektrische trucks beschikbaar, maar het merk kondigde nog enkele nieuwigheden aan. Tegen eind 2023 mogen we namelijk de introductie verwachten van de zwaarste 44 ton trucks, namelijk de C E-tech en de T E-tech met een rijbereik tot 300 kilometer. Later volgt ook nog een distributievoertuig met lage instap en een verbeterd direct zicht op de weg, genaamd Oxygen.

Er zit dus nog heel wat in de pijpleiding om hun positie op de markt van elektrische vrachtwagens verder te versterken. Wist je trouwens dat de fabriek in Blainville in 2021 de helft van alle elektrische trucks van de EU produceerde? Renault Trucks wil Europees marktleider worden in het segment van elektrische trucks en mikt op een aandeel van 50% in de totale verkoop van nieuwe trucks tegen het einde van dit decennium.

Wij kunnen deze ambities alleen maar toejuichen en jullie verder informeren en introduceren in de markt van elektrische vrachtwagens. Kom jij graag meer te weten? Neem dan vrijblijvend contact op via 050 31 29 21 of info@milesbrugge.be, wij helpen je met plezier verder!

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.