22 augustus 2022

Ecologisch verantwoord rijden met de Renault Trucks

Renault Trucks gaat volop voor elektrisch. Dit komt duidelijk terug in het beschikbare aanbod en de ambities van het merk om een duurzamere en groenere toekomst tegemoet te gaan. Daarom zullen in 2023 de nieuwe Renault D, D Wide en C2.3M gelanceerd worden.

Met de lancering van deze nieuwe modellen wil Renault Trucks verder streven naar een betere toekomst. Deze nieuwe modellen betekenen alvast een grote vernieuwing met tal van voordelen voor chauffeurs van Renault Trucks.

Door het optimaliseren van de motor, het plaatsen van een nieuwe versnellingsbak en het toevoegen van het Fuel Eco+ pakket zal het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot dalen met 10%. Zo hoopt Renault Trucks de stress van hun chauffeurs in stedelijke gebieden te verminderen, waardoor prestaties er enkel maar op vooruit zullen gaan.

De Renault Truck D, D wide & C2.3M modellen zijn uitgerust met een DE11-motor. Deze aandrijving optimaliseert het gebruik van beschikbare zuurstof waardoor de verbranding van de trucks verbetert. Om het verbruik nog verder te verlagen werd de Optidriver-versnellingsbak toegevoegd, genaamd de Optishift. Deze heeft maar liefst 8 versnellingen waardoor er niet enkel een lager brandstofverbruik is, maar het rijcomfort ook verhoogt. De Eco-Modus is een bijkomende optie waarbij minder verbruik nogmaals centraal staat.

Ook het comfort en de veiligheid van de chauffeurs blijft een uiterst belangrijk aspect. De D Wide wordt uitgerust met vier buitencamera’s waardoor de chauffeur een duidelijk overzicht heeft van de omgeving in één beeld zonder dode hoeken. Ook het interieur werd onder handen genomen waarbij stoelen, bedden en banken bekleed worden met een nieuwe stof voor een betere harmonie van de cabine.

Deze Renault Truck kan ten slotte gekoppeld worden aan een abonnement op Optifleet. Deze tool is gemaakt voor een vlotte follow-up en het beheer van het wagenpark. Door analyses kan men het brandstofverbruik zo nog beter optimaliseren en de CO2-uitstoot verminderen.

Wij zijn alvast volledig fan van deze ecologische vooruitzichten voor 2023! Benieuwd naar wat deze Renault Truck D, D wide, C2.3M nog meer te bieden hebben? Neem dan vrijblijvend contact op via 050 31 29 21 of info@milesbrugge.be.

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.