6 februari 2021

Getest: de Renault Trucks C 480 P6x4

Recent werd door het vaktijdschrift Transporama de Renault Trucks C 480 P6x4 getest. De C-reeks is de geschikte modellenreeks voor de bouwsector. Leveren aan werven of het gebruik op de werf zelf, de C-reeks heeft er geen moeite mee. Maar omdat deze vrachtwagens het merendeel op de baan doorbrengen werd het comfort op de weg getest.

 

Comfort

 

Op vlak van comfort scoorde de C 480 P6x4 uitzonderlijk goed. Op verharde wegen is de C-reeks vergelijkbaar met lange afstandstrekker (zoals de T-reeks), waar comfort op de eerste plaats staat. Maar ook op het onverharde kan de Renault Trucks C uit de voeten, met onder meer een grote bodemvrijheid. Verder werden er in de cabine vele gemakken voorzien voor de vrachtwagenchauffeur. De stuurhut van de C 480 is voorzien van 4 luchtbalgen, die samen met de luchtgeveerde zetels zorgen voor het rijgevoel van een lange afstandstruck. Deze zetels zijn voorzien van zowel verwarming voor in de winter als ventilatie voor de hitte in de zomer. Ten slotte wordt ook het motorgeluid onderdrukt in de cabine en werden er gelaagde zijramen voorzien.

 

Veiligheid

 

Aangezien deze vrachtwagens frequent in steden en dorpen rijden, was veiligheid, naast comfort, een belangrijk luik bij de test. Bij het instappen van de C 480 kan er niet naast de felgele randen aan de treden gekeken worden. Samen met de handgrepen en de trede aan de zijkant van de cabine lichten deze zacht op in het duister. Een slimme vondst om veilig te kunnen instappen! Een andere intelligent vondst is de hulpruit in de passagiersdeur. Daarmee kan de dode hoek in de gaten gehouden worden rechts van de truck. Een volgend hulpmiddel die Renault in de Trucks C geïntegreerd heeft is de luidspreker die automatisch aangeeft wanneer de vrachtwagen rechts zal inslaan.

 

Doordachte opties

 

Ten slotte werden nog enkele opties positief vermeld. Bijkomende bergplaatsen in de cabine, de spatlappen en bumper achteraan die kunnen geplooid worden bij het achteruit rijden op een werf en drie versnellingen in achteruit zijn enkele doordachte zaken die werden toegevoegd aan de Renault Trucks C 480 P6x4.

 

Meer informatie over de Renault Trucks C-reeks na deze positieve test of helemaal verkocht aan het comfort en de veiligheid van de C-reeks? Contacteer ons vrijblijvend via 050 31 29 91, info@milesbrugge.be of vul het contactformulier in op https://www.milesbrugge.be/contact/.

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.