15 december 2021

Circulaire economie als focus bij Renault Used Trucks

Renault Trucks doet sinds jaar en dag heel wat inspanningen om duurzaamheid en ecologie voorop te zetten bij de dagelijkse activiteiten. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele innovaties binnen het elektrische transport. Net om die reden spelen de Used Trucks ook een belangrijkere rol om die doelstellingen te behalen.

Al enkele jaren op rij investeert Renault Trucks steeds opnieuw in circulaire economie waarbij zo weinig mogelijk verloren gaat, zowel bij de productie als het gebruik van de trucks. Hun doelstellingen? De kwaliteit en duurzaamheid van hun trucks blijven garanderen, terwijl ze hun uitstoot zoveel mogelijk proberen te beperken. Net daarom besliste Renault Trucks om stevig te gaan investeren in hun Used Trucks gamma.

Ook bij Miles hebben we af en toe een vrachtwagen uit dit aanbod. Het zijn tweedehands vrachtwagens die nog heel wat mooie jaren voor zich hebben en dus op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Want niet iedereen is op zoek naar een nieuwe vrachtwagen, sommigen gaan bewust op zoek naar een Used Truck om ecologische, financiële of andere redenen. Daarom investeerde Renault Trucks in 2020 in een ruim en functioneel gebouw waarin de Used Trucks een volledige beoordeling ondergaan vooraleer de techniekers ermee aan de slag gaan.

Het updaten van de aandrijflijn en de beperken van de uitstoot staan voorop. Hiernaast wordt echter ook een algemeen onderhoud uitgevoerd, worden bepaalde onderdelen vervangen en wordt ook de software geüpdatet zodat het brandstofverbruik geoptimaliseerd wordt. Het algemene doel is om bruikbare trucks een nieuw leven te geven of onderdelen van aftandse trucks te gebruiken voor nieuwe doeleinden. Zo verkleint Renault Trucks de afvalberg en slagen ze er ook in de verouderde modellen duurzamer te maken voor ze terug de weg opgaan.

Ben jij nieuwsgierig naar onze Used Trucks of ons algemeen aanbod Renault Trucks? Neem dan vrijblijvend contact op via 050 31 29 21 of info@milesbrugge.be, wij helpen je met plezier verder!

Pathoekeweg 27
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België

VAT BE0445.914.740

T: +32 (0) 50 31 29 21

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.